Nohnii, nyt vois sitten päivitellä tätäkin blogia oikein urakalla. Tärkeimpänä juttuna on ehkä uuden motivaation saaminen tuohon tottiksen tekoon. Agility loppui ja agi-porukasta löytyi myös innokaita tokoilijoita, joiden kanssa ollaan nyt käyty muutaman kerran tokoileen. Ollaan käyty myös Nivalan Johanna opeissa tauon jälkeen Jämsässä ja heti saatiin koira toimiin! Seuraamista ollaan otettu ja siihen oikea paikka löydetty. Paikalla makaamista olen nyt liittänyt vähän kaikkeen meidän tekemiseen, esim. jätän koiran makaan auton viereen vähäksi aikaa, kun puran autoa, kun haen postin, vien roskat katokseen... Eli tässäkin tämä arkipäivän elämä toivottavasti auttaa. Tietty se nyt ei aina ole ihan suorassa asennossa makaamista, mutta ennen lupaa ei liikuta mihinkään. Luoksetulossa tarjoaa nyt jostain syystä useimmiten suoraan sivulle tuloa, tätä muistutellaan nyt mieliin..

Agility: Tämä laji oli noin kaksi viikkoa tauolla ennen viime viikonloppua, kun oli meidän seuran järjestämä koulutusviikonloppu 18.-19.10. Kouluttajana toimi Jari Salmela Tampereelta. Ekaks tietty eka huolenaiheeni oli, että pysyykö koira kentällä. Noh, pysyihän se. Ekana päivänä, lauantaina käytiin läpi keppien, puomin ja valssaamisen idea. Kepeissä neuvona oli tehdä vain neljällä, että saadaan toistoja enemmän. Puomin (ja tietty muidenkin ko. esteiden) kontaktit on tehtävä nyt kunnolla alusta asti. Tätä varten rakennettiin alas/ylösmeno-kontakti. Maali vasta kuivuu, että tämän harjoittelusta myöhemmin lisää. Valssin (eli sen ohjauskuvion) idea oli hyvin selvillä ja mun tartti vain kääntää kroppaa vähän reippaammin niin koira toimi aikasten hyvin.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa takaaleikkauksia ja takaakiertoja ;) Takaaleikkauksia tehtiin aidan ja putken kanssa, ne sujui ihan jees. Taisi olla Intolle vaikeampi kääntyä vasemmalle, mutta sujui kun otettiin muutama toisto. Takaakiertoja tehtiin sitten aidalla ja nekin meni ok, vähän koira välillä ihmetteli emännän huitomista, mutta... Myös pari aitaa on rakennusvaiheessa, joten noita ohjauskuvioitakin pääsee ny si reenaan.. Vkonlopusta sai paljon irti ja etenkin pari asiaa on nyt iskostunut ja tatuoitu mun päähän: Lajin on oltava hauskaa ja parempi ny reenata kuntoon asiat, että pääsee kunnolla eteneen. Omat ohjatut reenit alkaa maneesissa tammikuun alusta, jossa jatkuvat ilmeisesti sitten aina toukokuulle asti. Niistä sitten enemmän...

Tänään oltiin päivä "hoitamassa" mummoa maalla ja Into käyttäytyi kovin nätisti. Mummo istuu pyörätuolissa eikä enää kävele, joten varsinkin kun harvoin Into siellä pääsee käymään olisi ollut mahdollisuudet suurempaankin riekkumiseen.. Mutta mitä, jätkä vaan nuolee nätisti mummon kättä ja kyttää leivän palasia :) Ja niitähän se mummi sitten aina välillä sille heitteli, vaikka muuten koira saa syödä vain lattialle tippuneet muruset... ;) Sitten aina välillä Into sai juosta sydämensä kyllyydestä isolla pihalla ja pelloilla, että se nautti.. Harmi vaan, kun ei ollu koirakaveria joka sen kaa ois juossu.. Kyllä mä parhaani mukaan yritin lelua ja keppiä viskoa, mutta ei niitä maltettu palauttaa... Viikonloppuna lähden kannustusjoukoksi mukaan katsomaan hoffien agilitymestiksiä Treelle ja ehkä tässä jotain muutakin koiramaista toimintaa saadaan aikaiseksi :) Näin meillä täällä, palataan taas!