Eilen päästiin vihdoin ja viimein :) ohjattuihin tottisreeneihin. Ja oppia tuli. Ensinnäkin MUISTA katsoa jalkoihisi, kun kävelet koiran kanssa vieraiden ihmisten valvovien silmien alla ja asfaltilla, jonka päällä on kasoittain hiekkaa!. Nimimerkillä "eilen maata kyntänyt" ;)

Ekana ja oikeastaan ainoana liikkeenä otettiin seuraamista. Eka "näytin" mitä kotona "osataan" ja sitten siitä lähdettiin eteneen.. Eli oli ollu juoksunen narttu kentällä ja muutenkin upouudet hajut yms, joten se pientenkin taitojen osaaminen oli aika hataralla pohjalla ;) Sitten lisää koiran virittelyä kouluttajan ohjeilla ja sitten rupesi tapahtumaan.. toivottavasti.. Koiralla on kuulemma todella hyvä saalisvietti ja on siten erittäin helppo kouluttaa! Nii-in ;) Kyllähän se suht nopsaan oppii yms. eli tässä on sitten taas emännässä se "vika".. :) Ensi viikolla on sitten uuret reenit, joten täytyy nyt olla ahkera ja reenata pieniä pätkiä päivittäin. Mukava on aina huomata, kuinka paljon voi oppia pelkästään katselemalla toisten suorituksia ja kouluttajan kommentteja niistä. Toivon saavani koiran innokkaaseen tekemiseen ja niin, että se haluaa tehdä niitä töitä nimenomaan minun kanssani eikä sitten välitä mistään muusta/muista. Kyllä me vielä siihen päästään :)

Sunnuntaina oli  myös agiliitoharjoitukset. Varsinaista kouluttajaa ei ollut paikalla, joten keskenämme neljä likkaa siellä sitten pähkimme mitä tehdään ja miten päin. Eka vähän vauhtisuoraa (aita-putki-aita). Into hakee suht hyvin esteille, mutta  koska en ehdi sen edelle/rinnalle se jää vahtaan, että mitä teen.. Tosin uskon tuon kyllä poistuvan ajan myötä, kun varmuus tekemiseen tulee. Tietty käsky "eteen"-olisi hyvä agilityynkin reenata, mutta ei me nyt ihan heti minnekään kisoihin olla menossa, että kyllä tässä ehtii.. :D